توسعه پایدار برای یک سیاره در حال تغییر

"از لاگوس گرفته تا بمبئی و میامی، شهرهای سراسر جهان به طور فزاینده‌ای در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی، مانند بالا آمدن سطح آب دریاها و سایر اثرات مرتبط با آب و هوا، آسیب‌پذیر می‌شوند. این شهرهای ساحلی که زمانی پررونق بودند، اکنون زخم‌های خط ساحلی فرسوده را به همراه دارند، زیرا خانه‌ها و زیرساخت‌ها تسلیم آب‌های متجاوز می‌شوند. در سرتاسر جهان، شهرها در رقابت برای سازگاری با آب و هوای متغیر هستند. در همه‌جا، افزایش دما ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای ساخت انسان، تعادل ظریف سیستم‌های آب و هوایی ما را مختل می‌کند. برای بسیاری، این در حال حاضر ساکنان، زیرساخت‌ها و رفاه کلی آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. شهرها با فعالیت‌هایی مانند حمل و نقل، ساختمان‌ها، انرژی و مدیریت ضایعات به عنوان منابع اصلی انتشار کربن عمل می‌کنند. در عین حال، شهرها فرصت‌هایی را برای توسعه پایدار، بهره‌وری و نوآوری ارائه می‌دهند. اگر به خوبی مدیریت شوند، قابل‌اجراترین راه‌حل برای مدیریت اثرات تغییرات آب و هوایی هستند. اگر مدیریت ضعیفی داشته باشند، می‌توانند منجر به افزایش انتشار کربن شوند که منجر به تغییرات آب و هوایی بیشتر می‌شود."   

توسعه پایدار برای یک سیاره در حال تغییر

پیام یا خواسته های خود را در این قسمت بنویسید. اگر  دقیقا نمی دانید که چه چیزی می خواهید و نیاز به مشاوره دارید، کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.

توسعه پایدار چیست؟

"توسعه پایدار به روش‌های مختلفی تعریف شده است، اما متداول‌ترین تعریف آن از آینده مشترک ما، معروف به گزارش برونتلند می‌آید و می‌گوید: «توسعه پایدار، توسعه‌ای است که نیازهای زمان حال را بدون به خطر انداختن توانایی آینده برآورده می‌کند. نسل‌ها تا نیازهای خود را برآورده کنند.»
پایداری، سنگ بنای چارچوب جهانی پیشرو امروز برای همکاری‌های بین‌المللی - دستور کار 2030 برای توسعه پایدار و 17 هدف توسعه پایدار آن (SDGs) را تشکیل می‌دهد. این اهداف جهانی نه تنها از رشد اقتصادی حمایت می‌کنند، بلکه فراگیری اجتماعی و حفاظت از محیط زیست را نیز ارتقا می‌دهند. با هم، سه بعد پایداری (اقتصاد، جامعه و محیط زیست) مسیر متعادلی را به سوی رفاه ارائه می‌دهند و تضمین می‌کنند که همه مردم روی این کره خاکی می‌توانند زندگی شاد، سالم و پرباری داشته باشند." 
اهداف توسعه پایدار چیست؟
“هدف‌های توسعه پایدار (SDGs) توسط کشورهای عضو سازمان ملل متحد در سال 2015 به تصویب رسید. این 17 هدف، که باید تا سال 2030 محقق شوند، به مقابله با چالش‌های جهانی مرتبط با فقر، نابرابری، تغییرات آب و هوا، تخریب محیط‌زیست، صلح و عدالت می‌پردازند. با این حال، طبق گزارش اهداف توسعه پایدار در سال 2023، همه اهداف در نیمه‌راه به سمت ضرب‌الاجل 2030 به طور جدی از مسیر خارج شده‌اند. این آمار نگران‌کننده بر لزوم نگاه دقیق‌تر به دستاوردها و شکاف‌های کنونی تاکید دارد.”  

اقلیم و توسعه پایدار

"تحقیق واضح است: تأثیرات آب و هوا بر توسعه پایدار عمیق است. تغییرات اقلیمی دستاوردهای توسعه را به خطر می‌اندازد و به ویژه جوامع آسیب‌پذیر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. خطرات مرتبط با یک خطر آب و هوایی معین به آسیب‌پذیری و قرار گرفتن در معرض یک کشور بستگی دارد. پیش‌بینی می‌شود که رویدادهای آب و هوایی فزاینده به طور قابل توجهی باعث افزایش چشمگیر بیماری و مرگ و میر زودرس و همچنین قرار گرفتن جمعیت در معرض عوارض و مرگ و میر ناشی از گرما شود.

در عین حال، خطرات آب و هوایی یک کشور با تصمیمات توسعه‌ای که اتخاذ می‌کند تعیین می‌شود. برای مثال، گرایش جهانی به سمت شهرنشینی، سلامت افراد بیشتری را در معرض خطر قرار می‌دهد، زیرا ممکن است تأثیرات تغییرات آب و هوایی در بافت‌های شهری تشدید شود. آلودگی هوا در شهرها، به عنوان یکی از آنها، یک تهدید بزرگ برای سلامتی است که هر ساله باعث مرگ زودرس میلیون‌ها نفر می‌شود. اگر اقدامی صورت نگیرد، پیامدهای آن همچنان ایمنی، تاب‌آوری و پایداری شهری را تهدید خواهد کرد." 
 

ساخت شهرهای پایدار

توسعه مقاوم در برابر آب و هوا چه تفاوتی با استراتژی‌های توسعه سنتی دارد؟ به ویژه بر شهرها چه تأثیری دارد؟ تلاش بیشتری برای تبدیل “تفکر سازگاری” به سفری از برنامه‌ریزی بلندمدت که چالش‌های ناشی از تغییرات آب و هوایی را برآورده می‌کند، مورد نیاز است.
ادغام خدمات آب و هوا، آب و هوا، آب و محیط زیست شهری و همچنین حکمرانی مؤثر در سطح محلی برای کمک به شهرها برای دستیابی به هدف 11 (شهرها و جوامع پایدار) دستور کار 2030 برای توسعه پایدار ضروری است. این خدمات هواشناسی سفارشی، همراه با برنامه‌ریزی شهری مبتنی بر نتایج و مدیریت زیرساخت‌ها، پتانسیل بهبود تاب‌آوری آب و هوای شهرها را با مزایای مرتبط برای توسعه پایدار شهری، در نتیجه بهبود سلامت عمومی، ایمنی و رفاه برای شهروندان دارد .

پنج نمونه از توسعه پایدار برای شهرها

نمونه های امیدوارکننده زیادی از توسعه پایدار در سرتاسر جهان وجود دارد که به جوامع کمک می کند تا با تأثیرات تغییرات آب و هوایی سازگار شوند. این شامل:

انرژی خورشیدی: پنل های خورشیدی یکی از کارآمدترین راه ها برای کاهش وابستگی ما به سوخت های فسیلی است. بسیار سازگار، آنها را می توان بر روی ساختمان هایی با اشکال و اندازه های مختلف نصب کرد و مقرون به صرفه تر از همیشه هستند.
توربین‌های بادی: باد منبع فراوانی از انرژی‌های تجدیدپذیر است – و رایگان است! با استفاده از نیروی باد، شهرهای سراسر جهان این پتانسیل را دارند که نحوه تولید و مصرف انرژی در محیط های شهری را تغییر دهند.
فضاهای سبز: شهرها می توانند در ماه های تابستان به «جزایر گرمایی شهری» تبدیل شوند. فضاهای سبز برای خنک کردن شهرها و فیلتر کردن آلودگی هوا عالی هستند و یکی از ویژگی های اساسی توسعه پایدار شهری هستند.
ساخت و ساز پایدار: گنجاندن شیوه های ساختمانی پایدار در پروژه های ساختمانی می تواند اثرات زیست محیطی آنها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. اینها شامل توسعه‌های مسکن پایدار است که از ویژگی‌ها، زیرساخت‌ها و فناوری هوشمندانه طراحی شده برای به حداقل رساندن ردپای کربن یک ساختمان استفاده می‌کند.
تجهیزات آب کارآمد: وسایل ساده صرفه جویی در آب (مانند شیرهای آب کم جریان، توالت های دوگانه سیفون و توقف های توالت) به صرفه جویی در مصرف آب برای خدمات ضروری کمک می کند و در نتیجه هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد و پایداری را افزایش می دهد.
چرا شهرهای پایدار کلیدی هستند
اینها تنها چند نمونه از توسعه پایدار هستند که پتانسیل ایجاد تغییرات مثبت جهانی را دارند. این تلاش‌ها با تمرکز بر بعد اجتماعی پایداری، ایجاد مناطق شهری قابل سکونت را در اولویت قرار می‌دهند که با برآوردن نیازهای مردم در محیط‌های زندگی و کار، رفاه را ارتقا می‌دهند.

بنابراین، یک اکو شهر واقعی، شهری است که با تاکید بر منابع انرژی تجدیدپذیر، حمل و نقل سبز و زیستگاه های طبیعی، خودکفا و پایدار طراحی شده باشد. فضاهای سبز و فناوری حمایت کننده در قلب محیط شهری تعبیه شده اند تا انتشار CO2 را کاهش دهند، کیفیت هوا را بهبود بخشند و از منابع طبیعی محافظت کنند.

توسعه پایدار مسکن چیست؟

اهمیت مسکن به دلیل اتکا به منابع طبیعی برای توسعه پایدار شهری ضروری است. مسکن پایدار، همانطور که در هدف 11 دستور کار 2030 برای توسعه پایدار ذکر شده است، با هدف اطمینان از دسترسی همه افراد به خانه های مناسب، ایمن و مقرون به صرفه تا سال 2030 است. این خانه های هوشمند طراحی شده محیط های زندگی راحت، سالم و ایمن را با استفاده از تکنیک های مسکن پایدار ارائه می کنند. کاهش ردپای کربن مالک، کاهش هزینه های انرژی و ترویج سبک زندگی فعال.
توسعه پایدار مسکن چهار مزیت اصلی دارد:
کاهش تغییرات آب و هوایی: مسکن پایدار با ترکیب فناوری کارآمد انرژی، منابع انرژی تجدیدپذیر و مصالح ساختمانی پایدار، انتشار کربن را کاهش می‌دهد.
حفظ منابع: توسعه پایدار مسکن، مواد بازیافتی و محلی را در اولویت قرار می دهد و فشار بر منابع طبیعی را کاهش می دهد.
کاهش مصرف انرژی: خانه‌های پایدار با ترکیب ویژگی‌های کارآمد انرژی مانند پانل‌های خورشیدی، عایق‌بندی بهتر، فناوری‌های هوشمند، و تکنیک‌های گرمایش و سرمایش غیرفعال می‌توانند عملکرد انرژی را بهینه کنند و منجر به کاهش قبوض آب و برق شوند.
افزایش کیفیت هوای داخلی: توسعه پایدار مسکن کیفیت هوای داخل خانه را با استفاده از مصالح ساختمانی غیر سمی و ارتقای سیستم‌های تهویه مناسب در اولویت قرار می‌دهد. این به محیط های زندگی سالم تر کمک می کند.

توسعه پایدار

استانداردهای زندگی پایدار

ساخت یک شهر پایدار یک کار پیچیده است زیرا هر شهر چالش های منحصر به فرد خود را دارد. یک مخرج مشترک می تواند کار را بسیار ساده تر کند - استانداردهای ISO. استانداردهای بین المللی راهنمایی های ارزشمندی را در تمام جنبه های زندگی شهری، از بهره وری انرژی و حمل و نقل هوشمند گرفته تا کیفیت هوا و مدیریت زباله ارائه می دهند.

رهبران شهرها می توانند با گنجاندن استانداردها در برنامه ریزی شهری، به طور موثر با تهدید تغییرات آب و هوایی مقابله کنند. استانداردهای کلیدی مانند ISO 50001 برای سیستم‌های مدیریت انرژی و ISO 52000 برای مدیریت عملکرد انرژی ساختمان‌ها در ترویج شیوه‌های مسکن پایدار مؤثر هستند. توسعه پایدار شهری نه تنها ردپای کربن جهانی را کاهش نمی دهد، بلکه باعث بهبود شرایط زندگی و کاهش هزینه های انرژی در شهرها و فراتر از آن می شود.

ISO 50001 سیستم های مدیریت انرژی

ISO 52000-1 عملکرد انرژی ساختمان ها - قسمت 1: چارچوب و رویه های عمومی

شهرهای آینده

در میان بحران اضطراری آب و هوا، ما باید دو ملاحظات را با هم هماهنگ کنیم: پایداری و عدم اطمینان. سرعت و پیچیدگی تغییرات کنونی تشخیص اینکه کدام راه حل ها در آزمون زمان مقاومت می کنند را دشوار می کند و این تردیدها به راحتی می تواند ما را از حرکت به جلو با اقدامات لازم باز دارد.

با این حال در این چشم انداز غیرقابل پیش بینی، مفهوم توسعه شهری پایدار راه حلی ملموس برای جهانی سبزتر و انعطاف پذیرتر ارائه می دهد. در حالی که شهرها به ویژه در معرض خطر تغییرات آب و هوایی هستند، آنها همچنین پتانسیل ایجاد پیشرفت های قدرتمند را دارند. از طریق برنامه ریزی یکپارچه، مشارکت جامعه و سرمایه گذاری های استراتژیک، توسعه شهری جدید می تواند مسیری را به سوی زیرساخت های انعطاف پذیر، انسجام اجتماعی و شیوه های پایدار ایجاد کند.

با نگاهی به آینده، تاب آوری شهری برای شهرهایی که با چالش های تغییر اقلیم دست و پنجه نرم می کنند، حیاتی خواهد بود. همانطور که آگاهی جهانی در مورد این سیاره همچنان در حال رشد است، تاکید مجدد بر زندگی پایدار ماهیت توسعه شهری را دوباره تعریف می کند و شهرهایی را شکل می دهد که هماهنگی با طبیعت و رفاه ساکنان خود را در اولویت قرار می دهند.

https://www.iso.org/climate-change/sustainable-development
 

سوالات متداول توسعه پایدار برای یک سیاره در حال تغییر

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.