کسب نشان برترین شرکت گواهی دهنده CB
کسب افتخار بزرگ " نشان برترین شرکت گواهی دهنده " به جز همراهی شما بهترینها امکان پذیر نبود و خداوند منان را شاکریم که به ما نعمت قدردانی و تقدیر از عزیزانی چون شما بزرگواران را ارزانی فرموده است.
بدینوسیله مراتب قدردانی و تشکر خود را از همه ذی نفعان داخلی و خارجی خود که همواره ما را در مسیر پیشرفت و توسعه یاری میرسانند اعلام می داریم.
شما همراه گرانقدر، به عنوان مشتری، همکار، تامینکننده و همه کسانی که در هر نقشی با ما در ارتباط بودهاید، برای ما بسیار ارزشمند بوده و هستید و بدون تعامل سازنده و همکاریهای ارزش افزای فی مابین، ما نمی توانستیم به عنوان "برترین شرکت در حوزه تایید صلاحیت و صدور گواهینامه های ایزو" انتخاب شویم.


کمیسیسون آییننامه موادغذایی در 25 سپتامبر 2020، شیوهنامه بازبینیشده را تصویب کرد (اصول کلی بهداشت موادغذایی (CXC 1-1969) .
Codex HACCP 2020 در مقایسه با نسخه بازبینیشده سال 2003 تغییرات بسیار زیادی داشت. استاندارد هسپ در سال 2020 به روزرسانی شد و تغییرات زیاد و متفاوتی - از تغییرات ساختاری جزیی گرفته تا تعاریف و حتی اضافه کردن مفاهیم جدید- در آن اعمالشد.
نسخه جدید چه تفاوتهایی با نسخه Codex HACCP قبلی دارد؟

1. تغییر ساختار استاندارد
ساختار استاندارد در دو بخش شیوههای خوب بهداشتی و اصول استاندارد HACCP. بازتعریف و یک اصل کلی به ساختار شیوههای خوب بهداشتی اضافه شده است. حالا ساختار سند اصلاحشده به این شکل است:
- مقدمه
- اهداف
- دامنه
- کلیات استفاده
نقش مقامات ذیصلاح، متصدیان کسبوکارهای غذایی و مصرفکنندگان
- اصول کلی
تعهد مدیریتی در ایمنی موادغذایی
- تعاریف
- فصل 1 شیوههای خوب بهداشتی (GHP)
- فصل 2 سیستم تحلیل مخاطرات و کنترل نقاط بحرانی (HACCP) و راهنمای استفاده از آن
- پیوست 1 مقایسه روشهای کنترل به همراه مثالها
- نمودار 1 ترتیب منطقی برای استفاده از HACCP
نمودار 1 نمونههایی از کاربرگ تحلیل مخاطرات

2. فرهنگ ایمنی غذایی
به منظور اطمینان از موفقیت سیستم مدیریت ایمنی غذایی، شرح مسئولیت مدیران در ایجاد و تداوم فرهنگ ایمنی غذایی در سازمان به HACCP Codex 2020 اضافه شده است.
مسئولیتها و اختیارات باید در داخل سازمان به بحث و گفتگو گذاشته شود
- گفتگو
- تامین منابع
- آموزش کارکنان
- پیروی از باید و نبایدهای قانونی
بهبود مستمر

3. شیوههای خوب بهداشتی
مقررات جدید و ارتقاءیافتهای در موضوع شیوه های خوب به موارد زیر اضافه شده است:
- تولید اولیه
- الزامات
- حفظ و نگهداری از مستندات و الزامات
بهداشت فردی

4. کنترل مواد حساسیتزا
Codex HACCP 2020 با تاکید بر لزوم کنترل آلرژی، خطر دیگری را به خطرات فیزیکی، شیمیایی و زیستی اضافه کرده است. «شیوهنامه مدیریت موادغذایی آلرژیزا برای مجریان کسبوکارهای غذایی» باید و نبایدهای مدیریت مواد آلرژیزا را مشخص میکند (CXC 334-2020).
- شناسایی و تشخیص حساسیتزاها در مواد خام
- کنترل انتقال آلودگی (انبار، پاکسازی، تست سواب ، ...)
- آموزش شناخت مواد حساسیتزا
برچسبگذاری و ارائه اطلاعات مواد آلرژیزا به مشتریان و مصرفکنندگان

5. آموزش و مهارت
بخش آموزش و مهارت ارتقا یافته است. فاکتورهای مختلف زیادی وجود داشت که باید در ارزیابی میزان آموزش مورد نیاز در نظر گرفته میشد. موارد زیر باید در آموزش شما گنجانده شود:
- استفاده و نگهداری از تجهیزات و وسایل مرتبط با غذا
- شیوهنامه بهداشت موادغذایی
- روشهای کنترل به منظور جلوگیری از آلودگی در غذا
- شیوههای خوب بهداشتی
اقدامات اصلاحی

6. مراحل آمادهسازی و 7 اصل HACCP
به منظور آمادگی برای HACCP مرحله با جزییات بیشتر اضافه شده است:
مرحله 1: تشکیل گروه HACCP و تعریف هدف
مرحله 2: شرح محصول
مرحله 3: تعریف کاربردها و کاربرهای هدف
مرحله 4: تهیه نمودار گردشی
مرحله 5: تایید نمودار گردشی در محل
مرحله 6: تحلیل مخاطرات (اصل 1)
مرحله 7: تعیین نقاط کنترل بحرانی (CCP) (اصل 2)
مرحله 8: تعیین محدودههای بحرانی معتبر برای هر CCP (اصل 3)
مرحله 9: ایجاد سیستم پایش برای هر CCP (اصل 4)
مرحله 10: تعیین اقدامات اصلاحی (اصل 5)
مرحله 11: تایید برنامه HACCP و دستورالعملهای بازبینی (اصل 6)
مرحله 12: مستندسازی و ثبت اطلاعات (اصل 7)
برای تعریف CCP نمودار درختی دیگر تنها انتخاب ممکن است؛ میتوان از سایر روشها نیز استفاده کرد.


شیوهنامه Codex HACCP code of practice، براساس نسخه بهروز در وبسایت FAO ، «بستر مشترکی برای کنترل ایمنی غذایی در جهان فراهم میکند و زیربنایی است برای سایر استانداردها و موتون بهداشتی کدکس ». نسخه جدید شامل بهروزرسانیهایی است که به مالکان شرکتهای غذایی، سازمانهای نظارتی و سایر ذینفعان کمک میکند به شکل موثرتری به استانداردها عمل کنند.
دستورالعمل کدکس جدیدی نیز در خصوص روش مدیریت مواد آلرژی به این نسخه اضافه شده است که حاوی نکات بیشتری در خصوص مسئله بهداشتی بحرانی مواد آلرژیزاست. حالا که همهگیری کوید 19، ضرورت شیوهنامههای بهداشتی هر چه قدرتمندتر و مناسبتر را بیش از هر زمان دیگری نشان میدهد، این نسخه به کشورها کمک میکند ایمنی مواد غذایی را به طور مداوم حفظ کنند.
بخش اصول کلی اضافه شده است تا به توصیف استانداردها برای کنترل مسائل مرتبط با ایمنی غذایی کمک کند. روشهای کنترل باید از نظر علمی تاییدشده باشند. سیستم کنترل ایمنی غذایی باید به طور منظم ارزیابی، بازبینی و در صورت لزوم اصلاح شود. گفتگو و برقراری ارتباط ضروری است تا از اطلاعرسانی به طرفین و ذینفعان در سرتاسر زنجیره تامین غذا اطمینان حاصل شود.