ارزیابی اثربخشی استاندارد ISO 55000 در شرکت های کوچک تا متوسط (SMES)

جهانی شدن روزافزون اقتصاد و بازار به این معنی است که بحرانی بودن استانداردها و نقش آن در بهره‌برداری از عوامل خارجی شبکه بر افزایش بهره‌وری، کارایی، کاهش اطلاعات غیر ارزش افزوده و ارتقای مدیریت فرآیند تأثیر داشته است.

ارزیابی اثربخشی استاندارد ISO 55000 در شرکت های کوچک تا متوسط (SMES)

پیام یا خواسته های خود را در این قسمت بنویسید. اگر  دقیقا نمی دانید که چه چیزی می خواهید و نیاز به مشاوره دارید، کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.

خلاصه

سری ISO 55000 یک استاندارد جامع و دقیق است که به ایجاد یک روش بهبود یافته برای پیاده سازی یک سیستم مدیریت دارایی در یک سازمان کمک می کند. مدیریت دارایی بخش مهمی از هر سازمان است، زیرا به آنها اجازه می دهد تا از دارایی های خود ارزش استخراج کنند. 
سری ISO 55000 شامل سه بخش ISO 55000، ISO 55001 و ISO 55002 است که هدف آن ارائه یک چارچوب استاندارد برای یک سیستم مدیریت دارایی است. AM ترکیبی از فعالیت های مدیریتی، مالی، اقتصادی و مهندسی است و اثربخشی یک دیدگاه جهانی تایید شده است، اما به طور کامل به ویژه در شرکت های کوچک و متوسط (SMEs) توسعه نیافته است.
استاندارد فوق، می تواند محدود دیده شود، زیرا بیان می کند که چه کاری باید انجام شود و در زمینه نحوه انجام آن موضوعی را ذکر نمی کند.

  • معرفی

کاهش اخیر قیمت نفت و ادامه چشم انداز ضعیف اقتصادی، محیطی ایجاد کرده که در آن کسب‌وکارها در لبه یک روند جدید در بهره‌وری و بهبود دارایی هستند، در حالی که شرکت‌ها با عدم مدیریت دارایی خود با خطر زیان اقتصادی مواجه می‌شوند.
شرکت ها در تلاش هستند تا سیستم هایی را برای مدیریت چرخه حیات حیاتی ترین دارایی های خود بر اساس استاندارد ISO 55000 پیاده سازی کنند.ISO 55000 به یک رویکرد استراتژیک در تعیین بحرانی بودن یک دارایی و سیستم‌های دارایی نیاز دارد و در هنگام تصمیم‌گیری یک وزن مناسب را اعمال می‌کند.
 در چارچوب ISO 55000، شرکت‌ها باید طرح‌های تعمیر و نگهداری متمرکز بر روش‌های پایش وضعیت و قابلیت اطمینان را برای ارزیابی ریسک دارایی‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی خود در نظر بگیرند که در آن شرایط، تاریخچه عملیاتی، گزارش‌های خرابی، تعمیرات اجرا شده، هزینه‌های مربوطه برای تجزیه و تحلیل بیشتر ثبت می‌شود. این سیستم‌ها از فرآیند تصمیم‌گیری پشتیبانی می‌کنند، جایی که مدیر دارایی می‌تواند مناسب‌ترین اقدامات را در مورد دارایی در تعقیب هدفی که دارایی برای آن به‌صورت ثابت و پایدار طراحی شده است، تصمیم‌گیری کند.
اغلب سازمان‌هایی که از دارایی‌های فیزیکی استفاده گسترده می‌کنند، اغلب آنها را بدیهی می‌دانند و تمایل دارند توجه خود را بر کاری که انجام می‌دهند متمرکز کنند. مدیریت دارایی‌ها امروزه پیچیده‌تر است، اما در بسیاری از سازمان‌ها، مدیریت آن دارایی‌ها اغلب غیرمتمرکز و نامناسب است.

SME ها به عنوان کلیدی برای ایجاد رشد مالی و رقابت تلقی می شوند. در آفریقا تقریباً 95٪ از کل شرکت ها SME هستند و بیش از 80٪ از تولید و مشاغل را ایجاد می کنند.
بنابراین، لازم است اطمینان حاصل شود که SMEها قادر به طراحی، توسعه و پیاده سازی ابزارها و تکنیک هایی مانند ISO 55000 هستند تا رقابتی و پایدار باقی بمانند.
مطابقت با ISO 55000 به تحقق ارزش بهینه از دارایی ها کمک می کند. با این حال، منتقدان ISO 55000 را به عنوان یک ابزار بهبود برای شرکت‌های بزرگ می‌دانند و نه یک سیستم، که به دلیل پیچیدگی و تعداد زیاد بخش‌ها، می‌تواند به راحتی توسط SMEها اتخاذ شود. بنابراین، برای غلبه بر محدودیت‌ها و موانع درک شده و اغلب ذاتی موجود در شرکت‌های کوچک و متوسط، یک بازنگری در کل چارچوب و بخش‌های ISO 55000 مورد نیاز است.
 

  • شرکت های کوچک تا متوسط

(SMEs)
SME ها اغلب به عنوان محرک های نوآوری و رشد مالی دیده می شوند و ذخایر خارجی قابل توجهی را به کشور جذب می کنند و اشتغال ایجاد می کنند، که آنها را به ستون فقرات بخش خصوصی در سراسر جهان تبدیل می کند (المحروق، 2010).
سه پارامتر کلی وجود دارد که برای تعریف SMEها استفاده می شود:

  • نهادهای خرد شرکت هایی هستند که حداکثر 10 کارمند دارند،
  • شرکت های کوچک حداکثر 50 کارگر استخدام می کنند.
  • شرکت های متوسط تا 250 کارمند دارند.

با این حال، برخی کشورها حد مجاز را 200 کارمند تعیین می کنند، در حالی که ایالات متحده شرکت های کوچک و متوسط را شامل شرکت هایی با کمتر از 500 کارمند می داند (OECD، 2005).  در رکود اقتصادی کنونی، رشد به احتمال زیاد از سوی SME ها حاصل می شود، زیرا آنها نسبت به شرکت های بزرگتر انعطاف پذیرتر هستند، که به آنها اجازه می دهد به سرعت به نشانه های بازار پاسخ دهند (رویلا، 2012) (Thomä J. & Bizer، 2013). ویژگی جذاب SMEها این است که در اکثر کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه دارای چالش های مشابهی هستند، با این وجود، سطح چالش از کشوری به کشور دیگر، صنعتی به صنعت دیگر متفاوت است و به ویژگی های سازمان بستگی دارد.
 

  • ISO 55000

سری ISO 55000 اخیراً با هدف ارائه یک چارچوب استاندارد برای یک سیستم مدیریت دارایی است. این استاندارد جامع‌تر و دقیق‌تر است و راه روشن‌تری برای پیاده‌سازی سیستم مدیریت دارایی در هر سازمان ایجاد می‌کند. این استانداردها برای هر سازمانی اعمال می شود، تا زمانی که دارایی ها عامل کلیدی مهم در دستیابی به اهداف تجاری باشند. خانواده استاندارد ISO 55000 شامل سه سند است:
ISO 55000; نمای کلی، مفاهیم و اصطلاحات انتقادی را ارائه می دهد.
ISO 55001; الزامات یک سیستم مدیریت دارایی موثر را مشخص می کند.
ISO 55002; تفسیر و راهنمایی برای پیاده سازی چنین سیستمی ارائه می دهد.
استاندارد ISO 55000 برای سازمان هایی است که سیستم های مدیریت دارایی را ایجاد، پیاده سازی، نگهداری و بهبود می بخشند (ISO/CD55000، 2012) و به آنها اجازه می دهد تا از دارایی های خود ارزش استخراج کنند.
این استاندارد با ارائه راهنمایی در مورد آنچه که باید انجام شود، خواننده را از نحوه پیاده سازی و نگهداری یک سیستم مدیریت دارایی در تمام سطوح مدیریتی یک سازمان آگاه می کند. همچنین بینشی در مورد برنامه ریزی، عملیات، و فعالیت های پشتیبانی که با چنین سیستمی انجام می شود، می دهد.
سری استانداردهای ISO 55000 بر اساس چارچوب کلی Plan, do, check act (PDCA) ساخته شده است که به عنوان پایه ای برای بهبود مستمر در سیستم های مدیریت شناخته شده است. پذیرش سری استانداردهای ISO 55000 با کمک به سازمان برای دستیابی به هدف خود به طور مؤثر به تنظیم کنندگان، مشتریان و سرمایه گذاران خود اطمینان می دهد. اجرای استاندارد، نگهداری فعال دارایی‌هایی مانند نیروگاه‌ها را تقویت می‌کند و این امر منجر به خرابی کمتر، هدر رفتن کم و بهبود خدمات می‌شود.
ISO 55000 به سازمان ها کمک می کند تا یک سیستم مدیریت دارایی (AMS) برای بهینه سازی دارایی ها ایجاد کنند، این سیستم با عناصری ارتباط برقرار می کند که خط مشی، اهداف و رویه هایی را برای دستیابی به اهداف سازمان تولید می کند. مزیت کلیدی ISO 55000 این است که حداقل مجموعه ای از الزامات را برای یک سیستم مدیریت دارایی موثر فراهم می کند، اما به خود سازمان اجازه می دهد تا تعیین کند که چگونه باید آن را به بهترین نحو اجرا کند تا متناسب با نیازهای خود باشد. با این حال، ابتدا شرکت باید ISO 55000 را درک کند.
 

سوالات متداول ارزیابی اثربخشی استاندارد ISO 55000 در شرکت های کوچک تا متوسط (SMES)

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.