روز جهانی ایمنی غذا 2024: برای موارد غیرمنتظره آماده شوید

روز جهانی ایمنی غذا در 7 ژوئن 2024 توجه را به حوادث ایمنی مواد غذایی جلب می کند. موضوع امسال بر اهمیت آمادگی برای حوادث ایمنی غذا، صرف نظر از اینکه چقدر خفیف یا شدید باشد، تأکید می کند.

روز جهانی ایمنی غذا

پیام یا خواسته های خود را در این قسمت بنویسید. اگر  دقیقا نمی دانید که چه چیزی می خواهید و نیاز به مشاوره دارید، کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.

روز جهانی ایمنی غذا

ایمنی غذا: برای موارد غیرمنتظره آماده شوید
روز جهانی ایمنی غذا در 7 ژوئن 2024 توجه را به حوادث ایمنی مواد غذایی جلب می کند. موضوع امسال بر اهمیت آمادگی برای حوادث ایمنی غذا، صرف نظر از اینکه چقدر خفیف یا شدید باشد، تأکید می کند. حوادث ایمنی مواد غذایی شرایطی هستند که در آن خطر سلامتی بالقوه یا تایید شده مرتبط با مصرف غذا وجود دارد. یک حادثه غذایی ممکن است به دلیل تصادفات، کنترل ناکافی، تقلب در مواد غذایی یا رویدادهای طبیعی رخ دهد. در حالی که آمادگی برای مدیریت حوادث ایمنی مواد غذایی مستلزم تلاش های اختصاصی سیاست گذاران، مقامات ایمنی غذا، کشاورزان و اپراتورهای تجاری مواد غذایی است، مصرف کنندگان نیز می توانند نقش فعالی ایفا کنند.

چرا بهبود ایمنی مواد غذایی مهم است

دسترسی به مقادیر کافی غذای ایمن کلید حفظ زندگی و ارتقای سلامتی است. بیماری های منتقله از غذا معمولاً ماهیت عفونی یا سمی دارند و اغلب با چشم ساده قابل مشاهده نیستند و در اثر ورود باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی از طریق غذا یا آب آلوده به بدن ایجاد می شوند.
ایمنی مواد غذایی نقش مهمی در تضمین ایمن ماندن مواد غذایی در هر مرحله از زنجیره غذایی - از تولید تا برداشت، فرآوری، ذخیره سازی، توزیع، تا آماده سازی و مصرف دارد.
با تخمینی 600 میلیون مورد بیماری های ناشی از غذا در سال، غذای ناایمن تهدیدی برای سلامت و اقتصاد انسان است و به طور نامتناسبی بر افراد آسیب پذیر و به حاشیه رانده شده، به ویژه زنان و کودکان، جمعیت های آسیب دیده از درگیری ها و مهاجران تأثیر می گذارد. تخمین زده می شود که سالانه 420000 نفر در سراسر جهان پس از خوردن غذای آلوده جان خود را از دست می دهند و کودکان زیر 5 سال 40 درصد از بار بیماری های ناشی از غذا را به دوش می کشند و سالانه 125000 نفر جان خود را از دست می دهند.
هدف روز جهانی ایمنی غذا در 7 ژوئن جلب توجه و الهام بخشیدن به اقدامات برای کمک به پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، کمک به امنیت غذایی، سلامت انسان، رونق اقتصادی، کشاورزی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار است. سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به طور مشترک برگزاری روز جهانی ایمنی غذا را با همکاری کشورهای عضو و سایر سازمان‌های مرتبط تسهیل می‌کنند. این روز بین المللی فرصتی برای تقویت تلاش ها برای اطمینان از ایمن بودن غذایی که می خوریم، جریان اصلی ایمنی مواد غذایی در دستور کار عمومی و کاهش بار بیماری های ناشی از غذا در سطح جهان است.
  

ایمنی مواد غذایی کار همه است

با شعار "ایمنی غذا، کسب و کار همه"، کمپین اقدام محور آگاهی جهانی ایمنی غذا را ارتقا می دهد و از کشورها و تصمیم گیرندگان، بخش خصوصی، جامعه مدنی، سازمان های ملل متحد و عموم مردم می خواهد که اقدام کنند.
نحوه تولید، نگهداری، نگهداری و مصرف غذا بر ایمنی مواد غذایی ما تأثیر می گذارد. انطباق با استانداردهای جهانی غذا، استقرار سیستم‌های نظارتی مؤثر کنترل مواد غذایی از جمله آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری، فراهم کردن دسترسی به آب پاک، بکارگیری شیوه‌های خوب کشاورزی (زمینی، آبزی، دامداری، باغبانی)، تقویت استفاده از سیستم‌های مدیریت ایمنی مواد غذایی توسط متصدیان مشاغل مواد غذایی. و ایجاد ظرفیت‌های مصرف‌کنندگان برای انتخاب غذای سالم، راه‌هایی است که دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی، دانشمندان، بخش خصوصی و جامعه مدنی برای تضمین ایمنی غذا تلاش می‌کنند.
ایمنی مواد غذایی یک مسئولیت مشترک بین دولت ها، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است. همه باید از مزرعه ای تا سفره دیگر نقشی ایفا کنند تا اطمینان حاصل شود که غذایی که مصرف می کنیم ایمن است و به سلامتی ما آسیب نمی رساند. از طریق روز جهانی ایمنی غذا، WHO و FAO تلاش‌هایی را برای تثبیت ایمنی مواد غذایی در دستور کار عمومی و کاهش بار بیماری‌های ناشی از غذا در سطح جهان دنبال می‌کنند.

 ایمنی مواد غذایی و سازمان ملل متحد

ایمن نگه داشتن مواد غذایی فرآیند پیچیده ای است که از مزرعه شروع می شود و به مصرف کننده ختم می شود. تمام مراحل زنجیره غذایی از تولید، برداشت و ذخیره سازی تا آماده سازی و مصرف باید در نظر گرفته شود. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تنها سازمان بین المللی است که بر ایمنی مواد غذایی در تمام جنبه های زنجیره غذایی نظارت دارد.

فائو و سازمان بهداشت جهانی (WHO) از طریق یک مشارکت طولانی مدت، از ایمنی جهانی غذا حمایت می کنند و از سلامت مصرف کنندگان محافظت می کنند. فائو به مسائل ایمنی غذا در طول زنجیره غذایی در طول تولید و فرآوری می پردازد، در حالی که WHO معمولاً بر روابط با بخش بهداشت عمومی نظارت می کند. با این حال، محافظت از غذا، به طوری که خوردن آن ایمن باشد، با خرید آن متوقف نمی شود. در خانه، مصرف کنندگان نقش مهمی در اطمینان از ایمن ماندن آنچه می خورند دارند.

 

در مورد ایمنی  مواد غذایی بیشتر بدانیم

مواد غذایی ناایمن حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی مضر باعث بیش از 200 بیماری می شود.
تخمین‌های اخیر نشان می‌دهد که تأثیر مواد غذایی ناایمن برای اقتصادهای با درآمد پایین و متوسط سالانه حدود 95 میلیارد دلار هزینه از دست دادن بهره‌وری دارد.
اقدامات بهداشتی خوب در بخش های غذایی و کشاورزی به کاهش ظهور و گسترش بیماری های ناشی از غذا کمک می کند.
ایمنی مواد غذایی و اهداف توسعه پایدار
هدف 1: ایمنی غذا برای دستیابی به چندین هدف توسعه پایدار کلیدی است و روز جهانی ایمنی غذا آن را در کانون توجه قرار می دهد تا به پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا کمک کند. غذای سالم به رونق اقتصادی، تقویت کشاورزی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار کمک می کند.

هدف 2: امنیت غذایی بدون ایمنی غذایی وجود ندارد. پایان دادن به گرسنگی در مورد دسترسی همه مردم به غذای ایمن، مغذی و کافی در تمام طول سال است.

هدف 3: ایمنی مواد غذایی تأثیر مستقیمی بر سلامت و تغذیه افراد دارد. بیماری های ناشی از غذا قابل پیشگیری هستند.

هدف 4: هنگامی که کشورها ظرفیت های نظارتی، علمی و فناوری خود را برای اطمینان از ایمن بودن و کیفیت مورد انتظار غذا در سراسر زنجیره غذایی تقویت می کنند، به سمت الگوهای پایدارتر تولید و مصرف مواد غذایی حرکت می کنند.

هدف 5: جهانی جهانی شده با صادرات سالانه غذا در حال حاضر بیش از 1.6 تریلیون دلار و سیستم های غذایی پیچیده، نیازمند همکاری بین المللی در سراسر بخش ها برای اطمینان از ایمن بودن غذا است. ایمنی مواد غذایی یک مسئولیت مشترک بین دولت ها، صنایع غذایی، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است.

 

روز جهانی ایمنی غذا 2024: جعبه ابزار ارتباطی

این ابزار ارتباطی توسط WHO و FAO برای ارائه اطلاعات درباره ششمین روز جهانی ایمنی غذا و به اشتراک گذاشتن ایده‌هایی در مورد نحوه شرکت در جشن‌ها در (یا حدود) 7 ژوئن 2024 ایجاد شده است.

https://cdn.who.int/media/docs/default-source/campaigns-and-initiatives/world-food-safety-day-2024/wfsd2024-communication-toolkit.pdf?sfvrsn=17969554_15&download=true

 

استاندارد های جهانی ایمنی غذا

“استانداردهای جهانی مرتبط با ایمنی غذا، از جمله ایزو 22000 ، HACCP و ...،  اطمینان از ایمنی و کیفیت مصرف‌کنندگان از غذا را تضمین می‌کنند، بدون توجه به مرزهای جغرافیایی. در این راستا، استانداردهای بین‌المللی مبتنی بر علم در زمینه‌های مختلف مرتبط با ایمنی و کیفیت غذا توسط 188 عضو کدکس (Codex) تدوین شده‌اند.این استانداردها و گواهی‌نامه‌های مدیریت ایمنی غذا به شرکت‌ها و حرفه‌ای‌ها کمک می‌کنند تا به بهترین روش‌ها پایبند باشند و مصرف‌کنندگان بتوانند به ایمنی و کیفیت غذایی که مصرف می‌کنند، اعتماد کنند.” 

سوالات متداول روز جهانی ایمنی غذا 2024: برای موارد غیرمنتظره آماده شوید

"ایمنی مواد غذایی تجارت همه است" شعار روز جهانی ایمنی غذا است و مسئولیت هر یک از ما را برای حفظ مواد غذایی ایمن در سراسر زنجیره تامین، از مزرعه تا چنگال می‌طلبد. در هر قسمت از این زنجیره، خطراتی وجود دارد که می تواند باعث آلودگی شود.
ایمنی مواد غذایی به نگهداری، آماده سازی و نگهداری مواد غذایی به گونه ای اشاره دارد که به بهترین شکل ممکن خطر ابتلای افراد به بیماری های ناشی از غذا را کاهش دهد. آلودگی متقاطع پوشش داده شده است و نظافت و بهداشت مواد غذایی توضیح داده شده است
"غذای ایمن، دنیای سالم!" "ایمنی مواد غذایی اول، برای آینده ای تغذیه شده!" "از مزرعه تا چنگال، غذای ایمن برای همه!" "تضمین ایمنی مواد غذایی: یک اولویت جهانی!
افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.